Wednesday, September 13, 2017

Taman Eco Rimba, Kledang Saiong, Meru, Ipoh

Terletak selepas sekolah Tenby Scholl Bandar Meru Raya
Ramai yang tak tau di area Bandar Meru Raya, Ipoh terdapat satu taman dengan sungai yang dingin yang boleh di buat port untuk berkelah atau barbekue.  

Terletak di area Meru Ipoh di atas bukit selepas Tenby School, Taman Eco Rimba Kledang Saiong ni baru saja dibuka.  Tiada caj masuk, hanya tulis dalam buku daftar masuk kat pintu masuk kecualilah kalau nak masuk taman Nepenthes di caj RM5.  Taman Nepenthes ni terletak didalam taman ni dimana banyak pokok-pokok yang dijaga rapi oleh pihak berkuasa.


Air yang dingin dan deras..memang menenangkan fikiran
Selain kemudahan tandas dan tempat salin pakaian, terdapat jugak trek untuk sesiapa yang berminat untuk mengayuh basikal.  Masa aku sampai, ramai yang datang berkeluarga dengan set barbekue sambil mandi-manda di air yang dingin.  

Memang best kalau dapat berkelah kat sini sambil makan-makan

No comments:

Post a Comment