Wednesday, January 2, 2019

Homestay & Chalet Di Pantai Merdeka

Kalau nak duduk betul-betul kat tepi Pantai Merdeka,  kenalah sewa Pantai Merdeka Resort tapi rate dia masa peak memang mahal sikit.  Bilik dia pun tak besar mana.

Aku banyak kali bermalam kat Pantai Merdeka Resort ni, so kali ni aku cari chalet atau homestay lain yang berdekatan dengan Pantai Merdeka.  Kalau nak cari chalet yang betoi-betoi tepi Pantai Merdeka ni hanya Merdeka Resort tapi kalau nak cari yang budget sikit, memang ada.  Aku tengok ada beberapa chalet@homestay yang ada area sini yang boleh di zon lokasinya seperti berikut:

Lokasi Belakang Merdeka Resort

Impian Homestay (mengadap laut dan tepi pantai)
013-5070242 Puan Zaini
RM250 (peak) 3 bilik / Kipas (aircond plan nak di pasang oleh owner)
mengadap laut, dekat pantai,  halaman luas & kelengkapan BBQ

Berdekatan parking Pantai Merdeka


Homestay Hijau Kuning..yg tengah ialah homestay
dan yang kanan, bilik jenis kampung
Homestay Hijau Kuning (50 meter dari pantai@food court)
019-4819050 / 014-2500875
RM250 (peak) homestay / RM150 rumah kayu
berdekatan parking Pantai Merdeka dan bukan di pantai/homestay kampung






Sebelum Pantai Merdeka (2km dari Pantai Merdeka dan berdekatan jeti nelayan)

Joran Homestay
019-5499518 Kamarul
Homestay kampung, boleh memancing dari beranda bila air pasang
Activiti  memancing dan BBQ / Dekat jeti tempat nelayan naik ikan 

Dyan Chalet dan Homestay
013-4259282 / 019-2154482
RM250 Homestay (3 bilik) & Chalet RM150
Homestay & chalet moden dan cantik. Swimming pool untuk kanak-kanak/halaman sederhana besar
Activiti mandi swimming pool dan BBQ / Dekat jeti tempat nelayan naik ikan 

Bayu Samudera Chalet (belakang Dyan Chalet)
019-4254981 
Chalet sederhana mengelilingi kolam buatan
Activiti memancing dan BBQ

*Semua chalet kat area ni, kita perlu berkereta untuk ke Pantai Merdeka dan lautnya tidak disyorkan mandi (selut dan berbatu) 

Teluk Nipah (3km sebelum Pantai Merdeka/kawasan kampung)


Mak Teh Homestay
019-5529242 Mak Teh
RM150 sebilik
3 Bilik yang boleh dicantum menjadi homestay
Tepi pantai dan ada kenu untuk disewa.  Sesuai untuk BBQ dan mandi manda di pantai



Ratu Resort..3 chalet standard dan 1 chalet besar
Ratu Resort (sebelah Mak Teh Homestay)
019-5082506 Nurul Hani

3 x RM150 bilik standard dan 1 x RM180 bilik besar (dgn sofa)
Chalet moden ditepi pantai.  Sesuai untuk BBQ, menjala/memancing dan mandi manda di pantai (lautnya agak berbatu)



Contact no utk Kyala Ammara Homestay






Khayla Ammara Homestay dan Chalet (Sebelah Ratu Resort)
017-4537382 dan 019-5275065

1 x Homestay kampung moden RM200 dan 2 x chalet RM150 semalam

Halaman luas dan berdekatan pantai (kena ke Ratu Resort kalau nak pantai lebih elok))







Juwita Chalet..atas bukit sikit
Juwita Chalet 
Atas bukit dan perlu turun untuk ke pantai (kena ke area Ratu Resort/Mah Teh Homestay) 

Purnama Chalet
Tidak terletak tepi laut tapi ada kawasan yang agak luas.  Kena berjalan kalau nak ke pantai.

No comments:

Post a Comment