Saturday, January 21, 2017

D'Fiesha Steamboat, Kepala Batas Penang

D'Fiesha Corner (Steamboat & Grill Buffet) memang dah terkenal di Kepala Batas hinggakan kawan-kawan yang tinggal di Pulau Pinang dan juga Sungai Petani pun dok tanya aku.  Terletak di alamat berikut dan kalau weekend eloklah buat booking meja atau datang selepas pukul 10 malam sebab orang sangat ramai. Alamatnya:

6-8, Persiaran Seksyen 4/1
Bandar Putra Bertam
Waktu 4 petang - 12 mlam
Tutup - Hari Isnin (selalunya)
13200 Kepala Batas
010-4081779 / 019-9921779 / 0104031779 / 010-4143100

Kalau yang tak tahu Bandar Putra Bertam ni ianya terletak berhadapan dengan Institut Latihan Perindustrian Kepala Batas, Bertam.  Restoran ni terletak di rumah kedai bersebelahan dengan satu pusat tahfiz (dah lupa nama dia).  Dari jalan utama pun kita dah boleh nampak restoran ni dan kalau kita nak guna waze, enter "Institut Latihan Perindustrian Kepala Batas" dan waze boleh bawa kita ke sini. Harga steamboat yang boleh kita makan sampai kenyang adalah:

Dewasa - RM18.90
Kanak-kanak 12 tahun ke bawah - RM7.90
Bawah 5 tahun - Percuma

Yang bestnya bayaran di atas adalah untuk semua, pilihan steamboat, minuman dan ais krim (satu setiap orang).  Kalau nak order minuman panas, bayar asing le..

So, kalau you all nak makan sampai buncit try lah singgah kat restoran di atas.  Kalau nak booking meja, call nombor di atas tapi jangan whatapps sebab owner dia tak sempat nak tengok whatsapp sebab ramai pelanggan.  Kalau hampa kaki makan, memang berbaloi dengan harga yang di bayar..

Steamboat & Grill dengan kuah tomyam..

Walaupun meja banyak tapi selalunya full house bila time peak!

No comments:

Post a Comment